Utbildning, Förändringsledning och processutvecklingCertifierad verksamhetsutvecklare

Driv framgångsrika utvecklings- och förändringsinitiativ
Certifiering
Den här utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM

Utbildningen bygger på en teoretisk grund, kombinerad med upplevelsebaserad inlärning. Med det menar vi att de praktiska inslagen är många. Du får möjlighet att praktisera dina nya kunskaper direkt i din egen verksamhet genom hemuppgifter där du coachas av erfarna verksamhetskonsulter.

Så proffsiga lärare! 
Deltagare, 2020

Om certifikatet

 

Du certifierar dig enligt DFK-CVU. Att vara certifierad ger dig en kvalitetsstämpel på dina kunskaper. Det är även i vissa fall en nödvändighet för att kunna söka vissa tjänster. Eller som konsult få vara med i upphandlingar där kunden ställer krav på certifikat.
 

För att bli certifierad krävs 75% av maxpoäng på enskild skriftlig tentamen, godkänt på enskilda inlämningsuppgifter, 100% närvaro samt aktivt och uppmärksamt deltagande, m.a.o. avsätt tid för kursen och hantera jobbmöten och mejl etc. innan eller efter kursdagen. En förutsättning för att diskussioner och övningar ska fungera på bästa sätt uppmanas alla deltagare att ha kameran på under distanspassen.

utbildningsledare

 

Helena GrimHelena Grim, IRM, är utbildare och konsult. Hon har många års erfarenhet av verksamhetsutveckling, projektledning och verksamhetsarkitektur både från den offentliga och privata sektorn. Hon är pragmatisk och prestigelös och lägger stor vikt vid att kommunicera på ett pedagogiskt sätt för att få med sig verksamheten. Helena är van att agera som länken mellan verksamhet och IT i och med sin förmåga att se hur verksamhetens behov hänger ihop med IT-lösningar.

LenaLena Dohrnér, IRM, är utbildare och konsult. Hon har arbetat inom verksamhetsarkitektur och verksamhetsutveckling i många år. Genom åren har hon bl.a. arbetat med strategiskt arkitekturarbete, införande av arkitekturfunktioner och informations- och processmodellering. Lena har en utmärkt förmåga att identifiera hur olika delar av en organisation kan påverka och samarbeta med varandra. Det gör henne säker i rollen att knyta ihop IT och affär.

JohanJohan Svärd, IRM, verksamhetsutvecklare med mångårig erfarenhet av att arbeta i agila transformationer som ledare, agil coach Scrum Master och agil kravhantering. I sitt ledarskap coachar han team och individer att närma sig självorganisation och utveckla självledarskap, samt att utveckla en öppen dialog och samverkan som leder till kollektiv intelligens.

Förutom våra utbildningsledare engageras en rad personer som är experter inom respektive område, bland andra:

Göran Crafoord

Göran Crafoord, Crafoord & Laks, är copywriter, service designer och strateg. Med över 25 års erfarenhet av koncept, strategi och varumärkesutveckling skapar och levererar han framgångsrika kommunikationskoncept för intern och extern kommunikation där tjänsteutveckling är en stor del för att lyckas. Ett av Görans ledord är ”Service design och bra kommunikation förflyttar berg och gör människor lyckligare.” 

 

Sofia

Sofia Solberg, IRM, konsult och utbildare. Hon arbetar med verksamhetsutveckling och förändringsledning, gärna i gränslandet där verksamheten möter IT för att genom digitala verktyg skapa en mer effektiv och hållbar verksamhet.

 

 

 

Cecilia

Cecilia Nordén, IRM, verksamhetsarkitekt, utbildare och konsult. Hon arbetar med allt från verksamhetsarkitektur, strategier, IT-kravställning, affärs och, IT-utveckling till ekonomi. Hon har ett gediget helhetsperspektiv på hur olika delar av en verksamhet samverkar och påverkar varandra samt brinner för att ta komplexa frågeställningar och göra dem förståelig. Cecilia är författare till boken "Vintergatan - din verksamhetskarta".

 

Torbjörn Olsson

Torbjörn Olssons, IRM, är konsult inom affärs-, verksamhets- och produktutveckling samt förändringsledning, med fokus på uppdrag inom affärsutveckling, strategi. Digitaliseringen av produkter, tjänster, verksamheter och samhälle är ett starkt intresse, både tekniken i sig och hur den skapar möjligheter till utveckling.

 

Lars Gunnarsson

Lars Gunnarsson, IRM, är informationsarkitekt, utbildare och konsult. Han har många års erfarenhet av arbete med informationsmodellering i syfte att skapa förståelse och struktur kring verksamheters informationsbehov, både kopplat till verksamhetsutveckling och till kravställning. Lars har en bakgrund inom krav- och testledning.

 

Emily Rosenqvist

Emily Rosenqvist, är strategi- och förändringskonsult i egna bolaget Let It Flow AB. Hon har lång erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling och förändringsledning i branschledande organisationer inom ideell, offentlig, och privat sektor. Emily utgår mycket från beteendeforskningen i sitt arbete, och strävar alltid efter att göra även de mest komplexa transformationerna handfasta och tydliga för varje medarbetare.

 

Oskar Henrikson

Oskar Henrikson, leg. psykolog, VD och grundare av Psykologifabriken, som vill skapa lyckligare organisationer. Han ledde skapandet av deras psykologiska gym Habitud och är huvudförfattare till boken Ensam eller stark - åtta principer för framgångsrika team. Oskar är en uppskattad talare vilket kan ses i hans föreläsning på TEDx och han har skapat mätbar beteendeförändring för lyckligare organisationer med en positiv arbetsmiljö i organisationer som SISAB, Fritidsresor och Pulsen IT.


Praktiskt information

 

Utbildningen omfattar 12 lärarledda dagar fördelade på 6 studietillfällen under en period på 4-5 månader.

 

Mellan avsnitten utförs enskilda studier av kurslitteratur, artiklar, filmklipp, arbete med hemuppgifter samt förberedelser inför tentamen. Omfattningen av hemarbetet är cirka 10-14 arbetsdagar.
 

Eventuell kostnad för övernattning ingår ej i kursavgiften. I priset ingår kursdokumentation, och för kursdagar på plats även lunch, kaffe och fika.
 

Vad gör en verksamhetsutvecklare?

 

Kunden står alltid i fokus för dig som är verksamhetsutvecklare. Verksamhetsutvecklaren stöttar verksamheten med beskrivningar av kundupplevelser, processer och förmågor för att kunna utveckla förmågor och arbetsprocesser till att tillföra mesta möjliga nytta för mottagaren. Du ser hur verksamheten fungerar i detalj men har även förmågan att se helheten; hur olika verksamhetsområden samverkar – eller motverkar varandra. Du analyserar konsekvenser av förbättringsförslag samt att tar fram detaljerade beskrivningar i syfte att hitta förenklingar, effektiviseringar och andra förbättringar för att nå ett önskat framtida läge.

 

I rollen ingår också att leda förändringar. Som förändringsledare stöttar du individer och grupper att införa olika initiativ på ett motiverat och strukturerat sätt. Du ökar förståelse och minskar förändringsmotstånd mot effektiviseringar och andra förbättringar.
 

Vilken utbildning ska jag välja?

Kontakt

 

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Projektledare

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Anna Thorén Roslund

Tel: 08-510 638 85  Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!