IT-arkitekt, IT-arkitektur, IT-utvecklingCertifierad IT-arkitekt Master

Sveriges största utbildning inom IT-arkitektur
Certifiering

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner Waymark.

  
 
 

Praktisk information

Utbildningen består av 6 avsnitt om 2 dagar vardera. Totalt 12 kursdagar under cirka 6 månader.

 

Under kursdagarna varvas teoretiska föreläsningar med praktikfallsdrivna gruppövningar. Diskussion, erfarenhetsutbyte samt nätverkande med föreläsare och övriga deltagare är centralt.

 

Kursmaterial tillhandahålls inför och under programmet. Detta ingår i kursavgiften.

Hemuppgifter

Mellan avsnitten görs egen inläsning samt hemarbete. Hemarbetet består dels av uppgifter som baseras på ämnen från föregående avsnitt, dels av uppsatsskrivande som löper under hela utbildningens gång. Uppsatsarbetet avslutas med en presentation under sista avsnittet.

 

Omfattningen av hemarbetet beräknas utgöra cirka 25 arbetsdagar totalt.

Certifiering

För certifiering krävs närvaro på samtliga kursdagar, godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter och en godkänd uppsats.

 

Utbildningsledare

Karin LindeKarin Linde har arbetat med systemutveckling sedan 1994, med särskilt fokus på utveckling på Java-plattformen. Hon har dessutom lång erfarenhet av att arbeta i agila team i olika roller. Som konsult har Karin haft förmånen att verka inom ett flertal branscher såsom Bank & Finans, Resor & Turism, Fordonsindustrin, Dagligvaruhandel och Försäkring. Hon arbetar idag som konsult hos Waymark och är även kursledare för DF Kompetens utbildningar Certifierad IT-arkitekt Master och Certifierad Lead Developer.

 

Michael ThurellMichael Thurell har över 30 års erfarenhet av objektorienterad systemutveckling, modellering, arkitektur och undervisning inom IT. Han har arbetat i objektorienterade språk och agila metoder med fokus på C++ och C#, främst inom Telekom, Bank & Finans, Fordonsindustrin och Försäkring. Han har dessutom lång erfarenhet av kursutveckling och undervisning i objektorientering, C/C++, UML och IT-arkitektur. Arbetar även som projektledare, utredare, teknisk projektledare och Lead Developer.

 

Föreläsare

Under utbildningens gång får du bland annat dra lärdom av:

 

Johan BendzJohan Bendz har arbetat med arkitektur och arkitekturfrågor i mer än 25 år. Under 12 år var han ordförande för den ISO-grupp som utvecklade ISO/IEC/IEEE 42010, 42020 och 42030. Johan har varit engagerad som föreläsare på Certifierad IT-arkitekt Master i mer än 15 år.

Sven-Håkan OlssonSven-Håkan Olsson arbetar i många olika roller och med olika lösningar, nu mycket inom kommunsignering.se och styrelsemöte.se. I övrigt är han oberoende konsult som särskilt intresserar sig för att kombinera verksamhetsnytta med teknikhöjd. Han har en lång karriär sedan 70-talet som IT-konsult – inom applikationsarkitektur, systemdesign, programmering, reviewer och utredningar. Sven-Håkan är medgrundare av Knowit där han också var vice VD och teknikchef 1990–2003. Han är en av författarna av Boken om IT-arkitektur och Fundamentals of IT-architecture.

 

Kontakt

Viktor

Viktor Lindberg

Utbildningskoordinator

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Viktor Lindberg

Tel: 08-510 638 85 
Mail: viktor.lindberg@dfkompetens.se
 


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!