Certifiera dig inom verksamhetsutvecklingCertifierad verksamhetsarkitekt

Sveriges största utbildning av verksamhetsarkitekter
Certifiering
Pedagogiskt sträcker sig verksamhetsarkitekt utbildningen längs en röd tråd; verksamhetsarkitekturprocessen – från insikten om att kvaliteten på verksamhetens information behöver förbättras till ett fullt infört arbetssätt, som succesivt förbättrar din organisations verksamhetsarkitektur, och tar hem effekten av förbättringarna.

Du får teori blandat med mycket övning samt tillfälle att reflektera över konkreta exempel och ta lärdom av praktisk erfarenhet från verkliga case. Utbildningen ger dig förmågan att praktisera dina nya kunskaper på ett professionellt sätt, direkt i din egen verksamhet.

Kursen täcker följande tre områden:

1. Verksamhetsarkitektens verktyg 

Med verksamhetsarkitektens verktyg visualiserar, analyserar och utvecklar vi verksamheten. Utbildningen omfattar affärs-, informations- och processmodellering, samt matrisanalys som visar på de hur olika delarna i verksamhetsarkitekturen påverkar varandra. Vi introducerar även Vintergatan – en metod och modell för verksamhetens förmågor, business capabilities, som ytterligare ett perspektiv på verksamheten. 

2. Strategi för arkitektarbetet

Detta beskriver hur vi kan etablera en arkitektfunktion som når ut och ger nytta åt sina intressenter – hur man kan börja och vad man bör tänka på. 

3. Det kontinuerliga arkitektarbetet

Det kontinuerliga arkitektarbetet sker på en mängd olika arenor gentemot olika intressenter. Du driver och utvecklare det centrala arkitektarbetet där du steg för steg bygger organisationens gemensamma kunskap. Du stödjer utvecklingsinitiativ av olika slag. Du bidrar till och deltar i olika beslutsforum. Arbetet sker i dialog med olika intressenter i organisationen som affärs- och IT-utvecklare, verksamhetsexperter av olika slag samt representanter från beslutsforum. 

I rollen ingår även att leda förändringsinitiativ och för att klara detta ingår även förändringsledning som delmoment i kursen.

OM CERTIFIKATET

Du certifierar dig enligt DFK-CVA. Att vara certifierad ger dig en kvalitetsstämpel på dina kunskaper. Det är även i vissa fall en nödvändighet för att kunna söka vissa tjänster. Eller för att, som konsult, få vara med i upphandlingar där kunden ställer krav på certifikat.

FÖRKUNSKAPER

Utbildningen kräver inga djupa IT-kunskaper, men det brukar vara en fördel att ha verksamhetskunskap från en eller gärna flera verksamheter.

Utbildningsledare

Lars ThomassonLars Thomasson, IRM, är utbildare och konsult. Han har många års erfarenhet av IT-nära utveckling av tjänster och verksamhet. Lars är van vid att utforma krav baserat på verksamhetens mål och behov samt att driva införandet av förändringar av teknik, information och arbetssätt. 

Under utbildningen medverkar även andra föreläsare.

Utbildningen genomförs tillsammans med vår samarbetspartner IRM.

Utbildningens upplägg

Utbildningen omfattar tolv dagar indelade i sex avsnitt om två dagar, under cirka fyra-fem månader. Alla avsnitt genomförs på F7 Möten & konferens eller online.

Mellan avsnitten utförs enskilda studier; läsa kurslitteratur, göra inlämningsuppgifter, förbereda anföranden samt att förbereda sig inför tentamen. Omfattningen av hemarbetet är cirka 10-14 arbetsdagar. 

För att bli certifierad krävs 75% av maxpoäng på enskild skriftlig tentamen, godkänt på enskilda inlämningsuppgifter, 100% närvaro samt aktivt och uppmärksamt deltagande i praktiska övningar.

I priset ingår kursdokumentation, lunch, kaffe och sallad/wrap vid kvällspassen.

Vilken utbildning ska jag välja?

Kontakt

Anna Thorén Roslund

Anna Thorén Roslund

Projektledare

Kort efter anmälan får du en bekräftelse per e-post, tillsammans med all praktisk information. Vid övriga frågor om utbildningen kontakta projektledare Anna Thorén Roslund

Tel: 08-510 638 85  Mail: Anna.Roslund@dfkompetens.se


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!