Strukturera information, informationsmodell, informationsanalysInformationsmodellering

Lär dig att identifiera, definiera och strukturera information i modellform

Här lär du dig att skapa en informationsmodell genom övningar. Du får lära dig teorin bakom objekt, relationer och nycklar och vi gör en genomgång av informationsmodellens användning och samband med processutveckling.

 

Kursen bygger på en väl utprövad teoretisk grund i kombination med praktisk informationsmodellering. Du får mycket övning samt tillfälle att reflektera över konkreta exempel och ta lärdom av praktisk erfarenhet. Kursen ger dig förmågan att praktisera dina nya kunskaper på ett professionellt sätt, direkt i din egen verksamhet.

 

Jag känner att jag kan använda angreppssättet för att lära mig nya områden i företaget. Den ger mig ett verktyg att få överblick av en komplicerad verklighet.

 

Du lär dig grunderna i informationsmodellering. Att kunna identifiera, definiera och strukturera information i modellform utgör ett starkt redskap. Det möjliggör att du enklare kan kommunicera verksamhetens informationsbehov till exempelvis IT-sidan, men också för att skapa helhetssyn i verksamheten. Modellering ökar även förståelsen för att information är en gemensam resurs.

 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som precis har börjat arbeta med informationsmodellering och behöver en bra teoretisk och praktisk grund för att öka din kompetens och förmåga att bidra till din verksamhets utveckling.

Kursen vänder sig även till dig, chef eller medarbetare, som på något sätt kommer att bli berörd av informationsarbete eller vill veta mer om hur det går till och vilken verksamhetsnytta det ger.

 

  • Informationsmodellering riktar sig exempelvis till dig som är verksam som:
  • Verksamhetsutvecklare
  • Verksamhetsarkitekt
  • Processutvecklare
  • Processansvariga
  • Projektledare
  • IT-ansvarig
  • Ledare/chef

Skapa helhetssynen i verksamheten!


Kontakta mig!

Vill du veta mer eller har du frågor om den här utbildningen? Fyll i ditt telefonnummer eller e-post så kontaktar vi dig inom kort!

Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Tack för visat intresse

Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt!

Powered by fakta